Špízy z vepřového plecka v teriyaki omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 35 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 124.3 mg
- Draslík 577.9 mg
- Vláknina 527.5 mg
- Vitamín A 527.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné plecko nakrájíme na kostky, přelijeme omáčkou a pod fólií necháme přes noc marinovat.
-
2
Marinované maso napichujeme na jehly a vložíme na plech s pečícím papírem. Špízy pod grilem předehřátým na střední teplotu grilujeme asi 15 minut. Během grilování špízy otáčíme a potíráme zbylou marinádou.
-
3
Na omáčku smícháme v rendlíku všechny suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme asi 6 minut.