Koláč s bramborami a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 120 g Cibule
  • 40 g Petržel kudrnka
  • 30 g Pažitka
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 130 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 0.8 g Tuk
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 15 ml Voda pitná
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 237.8 mg
  • Draslík 924.4 mg
  • Vláknina 17583.7 mg
  • Vitamín A 17583.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, mletou papriku, špetku soli, polovinu tymiánu, přilijeme olej, přidáme lžíci vody, jedno vejce a vypracujeme těsto, které dáme do lednice na půl hodiny odležet. Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, pažitku s petrželkou posekáme na jemno, Ementál nastrouháme.

  • 2

    Těsto vyválíme na kruhový plát, vložíme do tukem vymazané formy, smícháme brambory s cibulí, pažitkou, petželkou a naneseme na těsto. V hrnku s mlékem rozkvedláme zbylá vejce, přimícháme zakysanou smetanu, špetku mletého muškátu, zbytek tymiánu a nalijeme na koláč. Zasypeme strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 200°C zhruba 10 minut. Teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě 35 minut.

Komentáře k receptu