Jogurtová zelňačka
Suroviny
- 400 g Moravské uzené maso
- 500 g Zelí kysané
- 250 g Jogurt bílý
- 30 g Petržel - nať
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 5 dl Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 19 g
- Sodík 189 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 109.9 mg
- Draslík 356.4 mg
- Vláknina 4982.2 mg
- Vitamín A 4982.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 518.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli drobně nakrájíme, osmažíme v hrnci na rozpáleném sádle do zlatova. Přidáme na malé kousky pokrájené uzené maso, posypeme sladkou paprikou, promícháme a vložíme zelí i s nálevem. Ochutíme solí, pepřem, přisypeme kmín, zalijeme vodou, povaříme do změknutí zelí.
-
2
Mléko metlou prošleháme s moukou a vejcem, vlijeme do polévky, dobře promícháme a povaříme do bodu varu. Stáhneme ze sporáku, vlijeme jogurt, posypeme nasekanou petrželovou natí a zamícháme.
-
3
Polévku necháme 5 minut odpočinout, podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.