Rajská polévka s rýží a těstovinami
Suroviny
- 150 g Protlak rajčatový
- 3 g Bobkový list
- 20 g Petržel - nať
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Vegeta
- 1 hrst Rýže
- 1 hrst Těstoviny mušle
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 9 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 57.5 mg
- Vláknina 1291.3 mg
- Vitamín A 1291.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, osmažíme na světlou jíšku. Přisypeme mletou papriku, zamícháme a rychle zalijeme vodou. Přidáme rajský protlak, kečup a vložíme bobkový list. Nakonec přisypeme cukr a pod poklicí, za občasného promíchání povaříme 10 minut.
-
2
Následovně vsypeme do polévky hrst rýže a hrst těstovin. Opět povaříme 10-15 minut. Těsně před dovařením polévku ochutíme solí, pepřem a vegetou. Zamícháme a odstavíme ze sporáku.
-
3
Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Každou porci polévky posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.