Srnčí řízky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 127.8 mg
- Vláknina 33.1 mg
- Vitamín A 33.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí kýtu očistíme, odblaníme a rozkrájíme na řízky. Poté je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran smažíme na másle, až je maso měkké. K masu přilijeme víno, na mírném plameni dusíme, až se víno o třetinu zredukuje.