Dušený telecí jazyk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 29 g
- Sodík 833 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 311.7 mg
- Draslík 1509.4 mg
- Vláknina 5107.5 mg
- Vitamín A 5107.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jazyky omyjeme, zalijeme v hrnci studenou vodou, osolíme, povaříme a slijeme.
-
2
V kastrole rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, ve které jazyky lehce opečeme a přendáme do jiné nádoby. Na tuku v kastrole necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku, zalijeme částí vývaru z jazyka, vrátíme maso, přisolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.
-
3
Hotové jazyky ponoříme do studené vody, oloupeme, nakrájíme přes maso a upravíme na talíře. Přelijeme omáčkou a podáváme.