Telecí řízky na smetaně s kapary
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 30 ml Olej rostlinný
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1.5 polévková lžíce Kapary
- 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 36 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 181 mg
- Draslík 601.4 mg
- Vláknina 1205.3 mg
- Vitamín A 1205.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, opepříme a obalíme v mouce, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme najemno, kapary necháme okapat.
-
2
Na másle s olejem smažíme zprudka z obou stran řízky zhruba 4 minuty. K řízkům vmícháme cibuli, zasmažíme a přidáme citronovou kůru, citronovou šťávu, kapary, petrželovou nať, smetanu, v níž jsme dohladka rozšlehali zbylou mouku a provaříme.
-
3
Na závěr omáčku osolíme.