Telecí řízky na smetaně s kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.5 polévková lžíce Kapary
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 181 mg
  • Draslík 601.4 mg
  • Vláknina 1205.3 mg
  • Vitamín A 1205.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, opepříme a obalíme v mouce, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme najemno, kapary necháme okapat.

  • 2

    Na másle s olejem smažíme zprudka z obou stran řízky zhruba 4 minuty. K řízkům vmícháme cibuli, zasmažíme a přidáme citronovou kůru, citronovou šťávu, kapary, petrželovou nať, smetanu, v níž jsme dohladka rozšlehali zbylou mouku a provaříme.

  • 3

    Na závěr omáčku osolíme.

Komentáře k receptu