Telecí řízky na grilu s žampionovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 16 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 142.1 mg
- Draslík 840.4 mg
- Vláknina 2387.5 mg
- Vitamín A 2387.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo.
-
2
Plátky masa potřeme olejem a necháme asi půl hodiny odležet.
-
3
V mezičase na másle zpěníme cibuli, vmícháme žampiony a dusíme ve vlastní šťávě. Na závěr směs zaprášíme paprikou, mletým kmínem a vmícháme nastrouhaný sýr. Ke směsi přilijeme koňak a za stálého míchání zahříváme, až se sýr rozpustí dohladka.
-
4
Odleželé řízky grilujeme z každé strany zhruba 4 minuty a podáváme se žampionovou omáčkou.