Hovězí s brambory a portským vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 42 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1202.8 mg
- Vláknina 25066.6 mg
- Vitamín A 25066.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.9 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Očíštěné cibule pokrájíme na kolečka. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které mírně naklepeme, osolíme a posypeme pepřem 4 barev.
-
2
V pánvi si rozpálíme olej s máslem a cibuli osmažíme dozlatova. Vyjmeme ji z omastku, přidáme 1-2 lžíce oleje, rozpálíme ho a maso orestujeme z každé strany do zlatohněda. Maso vyjmeme, do výpeku přilijeme 1,5 dl vody a krátce šťávu povaříme.
-
3
Pekáček vytřeme máslem. postupně do něj navrstvíme brambory, maso a cibuli. Vrstvy opakujeme ještě 2x, poslední vrstva bude z brambor. Vše zalijeme štávou z výpeku, přelijeme portským vínem (Sherry), pekáček uzavřeme poklicí a dáme ho do předem vyhřáté trouby na 190°C-200°C. Pečeme a dusíme zároveň přibližně 60-80 minut. Maso s brambory rozdělíme na talíře a hned servírujeme.