Koroptev na jablečném víně
Suroviny
- 1000 g Koroptev
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 150 g Cibule
- 150 g Mrkev kořen
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Tymián čerstvý
- 20 g Petržel - nať
- 15 g Oregano čerstvé
- 60 g Sádlo syrové
- 300 ml Víno jablečné
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 104 g
- Sodík 779 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 127.3 mg
- Vláknina 5197 mg
- Vitamín A 5197 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koroptev naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme ze všech stran. Poté ji vyjmeme, do pánve přidáme kostičky sádla a rozškvaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev strouháme nahrubo, tymián, oregano, petrželku posekáme. K sádlu přisypeme cibuli, mrkev, osmahneme, přisypeme mouku a orestujeme. Vlijeme víno, přimícháme bylinky, bobkový list, mletý muškát, vrátíme do pánve koroptev a dusíme do měkka.
-
2
Před podáváním ze šťávy vyjmeme bobkový list.