Vepřové plátky s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 101 mg
  • Draslík 731.6 mg
  • Vláknina 5383.1 mg
  • Vitamín A 5383.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a nakrájíme na plátky, očištěné fazolky překrájíme, cibuli pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, na sádle z obou stran osmažíme do zlatova, poté vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vmícháme cibuli, když zezlátne, přidáme fazolky, chvilku restujeme, poté zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Až jsou fazolky poloměkké, vrátíme do kastrolu maso a podusíme do měkka.

Komentáře k receptu