Chilli con carne s bylinkami
Suroviny
- 300 g Cibule
- 40 g Protlak rajčatový sterilovaný
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 600 g Hovězí maso zadní
- 1 g Pepř cayenský
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 20 g Paprika mletá sladká
- 50 g Chilli paprička
- 150 g Paprika zelená
- 150 g Paprika červená
- 5 g Chilli koření mleté
- 400 g Fazole červené sterilované
- 40 g Olej slunečnicový
- 80 g Cibule červená
- 20 g Koriandr čerstvý
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1395 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 1000.8 mg
- Vláknina 25088.9 mg
- Vitamín A 25088.9 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.5 mg
- Vitamín E 7.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso rozkrájíme na silnější nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata scedíme a trochu pokrájíme, chilli papričky rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme, červenou cibuli krájíme na plátky a poté rozebereme na kroužky, bylinky s koriandrem nasekáme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso, zprudka osmažíme a vyjmeme z pánve. Do výpeku vsypeme cibuli, česnek a papriky. Zmírníme oheň, krátce orestujeme. Přidáme rajčata, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme chilli papričky, chilli koření, mletou papriku, cayenský pepř, rajčatový protlak, krátce podusíme, podlijeme vývarem, vrátíme zpět maso a dusíme, dokud maso nezměkne. Nakonec přimícháme scezené červené fazole, prohřejeme a odstavíme.
-
3
Pokrm upravíme na talíře, posypeme posekanými bylinkami s koriandrem a ozdobíme kroužky červené cibule.