Chilli con carne s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 40 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 g Pepř cayenský
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Chilli paprička
  • 150 g Paprika zelená
  • 150 g Paprika červená
  • 5 g Chilli koření mleté
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 40 g Olej slunečnicový
  • 80 g Cibule červená
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1395 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 1000.8 mg
  • Vláknina 25088.9 mg
  • Vitamín A 25088.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.5 mg
  • Vitamín E 7.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso rozkrájíme na silnější nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata scedíme a trochu pokrájíme, chilli papričky rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme, červenou cibuli krájíme na plátky a poté rozebereme na kroužky, bylinky s koriandrem nasekáme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso, zprudka osmažíme a vyjmeme z pánve. Do výpeku vsypeme cibuli, česnek a papriky. Zmírníme oheň, krátce orestujeme. Přidáme rajčata, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme chilli papričky, chilli koření, mletou papriku, cayenský pepř, rajčatový protlak, krátce podusíme, podlijeme vývarem, vrátíme zpět maso a dusíme, dokud maso nezměkne. Nakonec přimícháme scezené červené fazole, prohřejeme a odstavíme.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře, posypeme posekanými bylinkami s koriandrem a ozdobíme kroužky červené cibule.

Komentáře k receptu