Dušené vepřové závitky na víně
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 100 g Arašídy
- 200 g Sýr Ementál (Primátor)
- 80 g Kapie
- 80 g Šunka dušená
- 50 g Sádlo vepřové škvařené
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 500 ml Víno bílé
- 150 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 43 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 103.7 mg
- Draslík 421 mg
- Vláknina 3128.4 mg
- Vitamín A 3128.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Pražené arašídy nasekáme najemno, česnek utřeme, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme najemno, naloženou kapii necháme okapat a nakrájíme na nudličky. V misce promícháme arašídy se sýrem, česnekem, petrželovou natí a kapií.
-
2
Na plátky masa položíme plátek šunky, díl arašídové směsi a zavineme. Závitky sepneme jehlou, poprášíme moukou a na sádle ze všech stran smažíme dozlatova. Poté k závitkům přilijeme víno, vodu a na mírném plameni dusíme doměkka.
-
3
Udušené závitky zbavíme jehel, šikmým řezem rozpůlíme a podáváme přelité omáčkou.