Kapr po kavkazsku
Suroviny
- 1200 g Kapr obecný
- 600 g Brambory vařené
- 150 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 5 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 22 g
- Sodík 707 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 198 mg
- Draslík 1591.4 mg
- Vláknina 7020.5 mg
- Vitamín A 7020.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra zbavíme hlavy, šupin, ocasu a ploutví, vykucháme ho, opereme a osušíme. Rybu pak zevně i uvnitř osolíme a dáme na míse na 30 minut uložit do chladna. Odleželou rybu pak naporcujeme.
-
2
Mezitím utřeme česnek se sladkou paprikou a nasekanou čerstvou bazalkou, směs smícháme se lžící oleje a potřeme s ní rybí porce.
-
3
Rybu pak vložíme na pekáč s rozehřátým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Když je maso napůl upečené, zalijeme ho citronovou šťávou smíchanou se suchým bílým vínem a dopečeme.
-
4
Takto upravenou rybu na talíři přelijeme výpekem a podáváme s vařenými bramborami, posypanými nasekaným koprem.