Telecí játra na oreganu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 18 g
- Sodík 698 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 501 mg
- Draslík 495 mg
- Vláknina 1875 mg
- Vitamín A 1875 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme, posypeme oreganem a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme játra a osmažíme z obou stran dozlatova. Játra rozdělíme na talíře a osolíme.
-
2
Do výpeku v pánvi přisypeme posekaný česnek, osmahneme, přilijeme víno, krátce provaříme a přelijeme játra na talířích.