Perlička po švábsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sádlo škvařené
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Perlička
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 836 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 2805 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 317.6 mg
  • Draslík 1176.5 mg
  • Vláknina 6048 mg
  • Vitamín A 6048 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchanou, očištěnou a omytou perličku zbavíme páteře, křídel a kloubů a nasekáme na 8 dílů, které osolíme.

  • 2

    V kastrole rozpálíme sádlo, vložíme díly perličky, které prudce ze všech stran opečeme. Vyjmeme je z kastrolu, na tuku opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, vrátíme opečenou perličku, přisolíme, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme doměkka.

  • 3

    Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do omáčky, přidáme citronovou šťávu a povaříme.

  • 4

    Malou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, oloupané sladkokyselé okurky nakrájíme na nudličky, obojí spolu krátce osmahneme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a směs vmícháme do omáčky.

Komentáře k receptu