Perlička po švábsku
Suroviny
- 120 g Sádlo škvařené
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Vývar drůbeží
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 50 ml Citronová šťáva
- 1 ks Perlička
- 2 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 50 g
- Sodík 2805 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 317.6 mg
- Draslík 1176.5 mg
- Vláknina 6048 mg
- Vitamín A 6048 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchanou, očištěnou a omytou perličku zbavíme páteře, křídel a kloubů a nasekáme na 8 dílů, které osolíme.
-
2
V kastrole rozpálíme sádlo, vložíme díly perličky, které prudce ze všech stran opečeme. Vyjmeme je z kastrolu, na tuku opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, vrátíme opečenou perličku, přisolíme, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme doměkka.
-
3
Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do omáčky, přidáme citronovou šťávu a povaříme.
-
4
Malou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, oloupané sladkokyselé okurky nakrájíme na nudličky, obojí spolu krátce osmahneme na másle, přidáme nasekanou petrželovou nať a směs vmícháme do omáčky.