Pařížské krůtí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 250 g Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 949 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 366.8 mg
  • Draslík 506.1 mg
  • Vláknina 189.3 mg
  • Vitamín A 189.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 malých řízků. Hodně je naklepeme, položíme vždy dva na sebe, sklepeme k sobě, osolíme a opepříme.

  • 2

    V mělké míse rozmícháme 4 lžíce rozpuštěného másla se sekanou zelenou petrželkou a citronovou šťávou, řízky touto směsí potřeme.

  • 3

    Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z osolených bílků ušleháme pevný sníh, vařečkou lehce vmícháme žloutky a mouku, až vznikne poddajné těstíčko.

  • 4

    Jednotlivé řízky namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji.

Komentáře k receptu