Pařížské krůtí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 949 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 87 g
- Sodík 558 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 366.8 mg
- Draslík 506.1 mg
- Vláknina 189.3 mg
- Vitamín A 189.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 malých řízků. Hodně je naklepeme, položíme vždy dva na sebe, sklepeme k sobě, osolíme a opepříme.
-
2
V mělké míse rozmícháme 4 lžíce rozpuštěného másla se sekanou zelenou petrželkou a citronovou šťávou, řízky touto směsí potřeme.
-
3
Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z osolených bílků ušleháme pevný sníh, vařečkou lehce vmícháme žloutky a mouku, až vznikne poddajné těstíčko.
-
4
Jednotlivé řízky namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji.