Chalupnická haše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 700 g Brambory
  • 350 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 589 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 81.6 mg
  • Draslík 1310 mg
  • Vláknina 14210.8 mg
  • Vitamín A 14210.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme všechny suroviny: cibuli nakrájíme na drobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky. Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a necháme deset minut vařit v osolené vodě do měkka.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a mleté maso spolu s pokrájenou zeleninou dáme na pět minut smažit. Průběžně mícháme, aby se maso nepřichytilo. Po pěti minutách přidáme do pánve rajčatový protlak, worcester a koření dle vlastní chuti. Pořádně vše promícháme, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a necháme 15 minut dusit.

  • 3

    Zatímco se dusí maso se zeleninou, namačkáme brambory, přidáme k nim mléko s petrželkou a rozdělíme je na talíře. Na závěr přidáme plátky masa, zeleninu a podáváme.

Komentáře k receptu