Chalupnická haše
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
- 700 g Brambory
- 350 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Mléko polotučné
- 40 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 19 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 81.6 mg
- Draslík 1310 mg
- Vláknina 14210.8 mg
- Vitamín A 14210.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme všechny suroviny: cibuli nakrájíme na drobno, mrkev na kolečka, celer na kostičky. Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a necháme deset minut vařit v osolené vodě do měkka.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a mleté maso spolu s pokrájenou zeleninou dáme na pět minut smažit. Průběžně mícháme, aby se maso nepřichytilo. Po pěti minutách přidáme do pánve rajčatový protlak, worcester a koření dle vlastní chuti. Pořádně vše promícháme, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a necháme 15 minut dusit.
-
3
Zatímco se dusí maso se zeleninou, namačkáme brambory, přidáme k nim mléko s petrželkou a rozdělíme je na talíře. Na závěr přidáme plátky masa, zeleninu a podáváme.