Žemle plněné hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 200 g Rajčata
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Provensálské koření
  • 0.07 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 657.4 mg
  • Vláknina 2824.8 mg
  • Vitamín A 2824.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme na drobno a v mícháme do mletého masa. Na pánvi rozpálíme olej, maso s cibulí šest minut smažíme, dokud nezačne hnědnout. Průběžně mícháme.

  • 2

    Nyní přidáme do pánve na nudličky rozkrájenou papriku s rajčaty, nakrájenými na kostičky. Vše promícháme a pokračujeme ve smažení další dvě minuty.

  • 3

    Poté zalijeme vývarem a přidáme koření dle vlastní chuti. Pánev zakryjeme pokličkou a 10 minut dusíme. Před podáváním dáme do topinkovače rozpéct hečivo, které před podáváním rozkrojíme a servírujeme naplněné masovou směsí.

Komentáře k receptu