Filé po lyonsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 35 g
- Sodík 560 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 623.7 mg
- Vláknina 8905 mg
- Vitamín A 8905 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé necháme částečně rozmrazit, nakrájíme ho na porce, které osolíme a obalíme v mouce smíchané s paprikou a v rendlíku na rostlinném oleji po obou stranách opečeme. Poté rendlík vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a dopékáme 10 minut.
-
2
Studené vařené brambory vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky a na polovině množství másla opečeme.
-
3
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme ji dorůžova na druhé polovině másla, pak ji smísíme s opečenými bramborami.
-
4
Na talíře položíme pečené filé a směs brambor s cibulí na ně navršíme.
-
5
Podáváme posypané sekanou petrželkou.