Pečené filé s rajčaty
Suroviny
- 600 g Filé rybí
- 600 g Rajčata
- 100 g Máslo čerstvé
- 40 g Olej olivový
- 600 g Brambory vařené
- 20 g Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 35 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 890.2 mg
- Vláknina 10267.5 mg
- Vitamín A 10267.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zpola rozmrazené filé nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v rendlíku na rostlinném oleji po obou stranách opečeme. Poté rendlík vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a dopékáme 10 minut.
-
2
Rajčata rozpůlíme, zbavíme zelených částí a vymačkáme z nich vodnatý vnitřek. Pekáček vymažeme olivovým olejem, do něj narovnáme rajčata řeznou stranou nahoru, osolíme a 15 minut pečeme v troubě.
-
3
Zelenou petrželku a oloupané stroužky česneku nasekáme, smícháme se strouhankou, směs nasypeme na rajčata a pokapeme rozpuštěným máslem.
-
4
Vrátíme ještě na 2 minuty do trouby.
-
5
Na talíře klademe doprostřed vařené brambory, na ně pečené filé a kolem obložíme pečenými rajčaty.