Kefírový bezlepkový chléb s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 22 g Droždí
  • 400 g Mouka bezlepková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Xantanová guma
  • 1 kávová lžička Chlebové koření hrubě mleté bio
  • 1 ks Brambory
  • 0.5 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Voda pitná
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Jablka
  • 2 polévková lžíce Mouka pohanková
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 1 polévková lžíce Lněné semínko
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Vločky pohankové bio
  • 1 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
  • 1 polévková lžíce Mouka amarantová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 244 mg
  • Vláknina 3120.3 mg
  • Vitamín A 3120.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si kvásek: do misky dáme 22 g čerstvých kvasnic, přilijeme 1 dl vlažné vody, přimícháme 1 lžičku cukru a necháme kvásek vzejít.

  • 2

    Do mísy nasypeme 400 g bezlepkové směsi Schär B, 2 lžíce pohankové mouky, 1 lžíci amarantové mouky, 1 lžíci slunečnicových semínek, 1 lžíci lněných semínek a 1 lžíci pohankových vloček. Ještě přidáme 1 lžíci nastrouhaných jablek, 1 lžíci jablečného octa, 1 lžičku chlebového koření, 1 lžičku soli, 0.5 lžičky guarové gumy a 1 nastrouhaný vařený brambor. Přilijeme kvásek, 3 dl vlažné vody, 0.5 dl vlahého mléka a vše promícháme. Těsto důkladně uhněteme a vložíme do olejem vymazané formy. Chléb necháme kynout asi 40 minut. Poté ho dáme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme dozlatova přibližně 40 minut. Během pečení chleba 2 x 3 potřeme vodou.

  • 3

    Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme ho do čisté utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu