Ravioli s rukolou
Suroviny
- 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Rukola
- 250 g Sýr Ricotta
- 10 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Muškátový oříšek
- 50 g Sýr Parmezán
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 0.25 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1365 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 285.7 mg
- Draslík 489.5 mg
- Vláknina 10806.5 mg
- Vitamín A 10806.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vypracujeme hladké těsto z hladké mouky, vejce, 0,5 polévkové lžíce oleje a lžičky soli. Těsto nesmí lepit, můžeme přidat mouku nebo vodu, vytvoříme z něj kouli, zakryjeme a necháme odpočívat.
-
2
Nastrouháme sýr Pecorino. Škrabkou na brambory vytvoříme ozdobné hoblinky z Parmezánu. Nakrájíme umyté lístky rukoly (200 g). Oloupeme a nasekáme cibuli, vhodíme na rozpálenou pánev se zbytkem oleje a necháme zesklovatět. Přidáme rukolu a dusíme asi pět minut, necháme vypařit většinu tekutiny. Po vychladnutí vmícháme Ricottu a Pecorino, vše okořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
-
3
Těsto vyválíme na nudlovém strojku nebo pomoučené pracovní ploše. Na polovinu těsta poklademe 1 - 2 lžičky směsi (přibližně na 3 cm od sebe). Zbývajícím těstem překryjeme, kolem náplní přitiskneme a radýlkem vykrojíme jednotlivé taštičky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty.
-
4
V hrnečku zatím rozpustíme máslo. Naběračkou s otvory vyndáme taštičky na talíř, necháme okapat a hned dáme na předehřáté talíře. Pokapeme máslem, ozdobíme zbylou rukolou a hoblinkami Parmezánu.