Rýžový dezert s pistáciemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 5 g Máslo čerstvé
  • 60 g Pistácie
  • 15 g Cukr krupice
  • 10 g Cukr vanilka
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 50 g Rýže Basmati
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Voda z pomerančových květů
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 203.1 mg
  • Draslík 334.6 mg
  • Vláknina 8140 mg
  • Vitamín A 8140 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, cukr, vanilkový cukr, strouhanou pomerančovou kůru a velmi zvolna vaříme asi 25 minut. Žloutek rozkvedláme s vodou z pomerančových květů, přilijeme k rýži a ještě krátce povaříme. Hrnec odstavíme, do rýže vmícháme máslo, pistácie, rozdělíme do misek a před podáváním vychladíme v lednici.

Komentáře k receptu