Bramborová kaše s krupkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 11 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 15.4 mg
- Draslík 616.4 mg
- Vláknina 6280.3 mg
- Vitamín A 6280.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Trhané krupky vaříme v hrnci s osolenou vodou, poté scedíme. V jiném hrnci, také v osolené vodě, povaříme oloupané a na kousky nakrájené brambory. Scedíme a přimícháme ke krupkám.
-
2
Šťouchadlem na brambory rozšťoucháme, přidáme sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, promícháme.
-
3
V pánvičce osmahneme na drobné kousky pokrájenou slaninu na křupavé škvarky. Přidáme na tenké pásky rozkrájenou cibuli, máslo a cibuli osmahneme do zlatova.
-
4
Teplou kaši podle porcí dělíme na jednotlivé talíře, polijeme škvarky a omastkem a podáváme.