Raci v nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sůl
  • 15 g Cukr krupice
  • 40 g Kopr čerstvý
  • 1 g Pepř bílý
  • 5 g Jalovec
  • 100 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 kg Rak říční
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 4042 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 285 mg
  • Draslík 829.9 mg
  • Vláknina 551 mg
  • Vitamín A 551 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu, přilijeme pivo, přisypeme cukr, sůl, kopr, celý bílý pepř, celý jalovec, přivedeme k varu, provaříme a odstavíme. Nálev necháme louhovat do vychladnutí.

  • 2

    Před podáváním nálev ohřejeme, vložíme celé raky, povaříme zhruba 5 minut, odstavíme, přendáme do velké polévkové mísy i s nálevem, raky podáváme přímo v nálevu.

Komentáře k receptu