Medové těstoviny se zeleninou
Suroviny
- 400 g Těstoviny konzumní
- 80 g Sýr Parmezán
- 500 g Zelí čínské
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Paprika červená
- 2 ks Cibule
- 0.5 ks Limetka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.84 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 10 g
- Sodík 658 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 14.5 mg
- Draslík 534.5 mg
- Vláknina 6939.8 mg
- Vitamín A 6939.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím, co se těstoviny vaří, smícháme stranou v misce med a worcesterskou omáčku. Všechnu zeleninu pokrájíme na kostičky, případně na nudličky.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a dvě minuty za stálého míchání opékáme zeleninu. Ochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, vymačkáme polovinu limetky. Vše zalijeme směsí s medem a vývarem. Přidáme již hotové těstoviny, vaříme další tři minuty. Nahonec vše posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.