Bramborové placky s cibulí a bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 6 g
- Sodík 869 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 1145.8 mg
- Vláknina 13893.7 mg
- Vitamín A 13893.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Z brambor vymačkáme vodu a vložíme do mísy. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku, pažitku, kopr posekáme najemno. K bramborám přidáme rozkvedlaná vejce, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu, cibuli, bylinky a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, naběračkou z těsta tvoříme menší placky, které smažíme z obou stran dozlatova.
-
2
Placky rozdělíme na talíře, posypeme posekanou jarní cibulkou a ještě teplé podáváme.