Grilovaný chňapal s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 17 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 64.8 mg
- Draslík 1287.1 mg
- Vláknina 11449.8 mg
- Vitamín A 11449.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Avokádo, rajčata a okurku omyjeme očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Koriandr omyjeme a nasekáme na hrubší kusy.
-
2
Plátky brambor potřeme olejem a necháme grilovat na grilovací pánvi 10 minut. Osolíme a opepříme a dáme na talíře. Zbytek oleje rozpálíme a ogrilujeme na něm filety z chňapala. Grilujeme 3 minuty z každé strany, poté osolíme a opepříme a rozdělíme na talíře s bramborami. V misce smícháme okurky, avokádo, cibuli a rajčata. Smícháme citronovou š´távu, ocet, koriandr a cukr, dobře promícháme a přilijeme k salátu, který servírujeme společně s grilovanou rybou a bramborami.