Rizoto s chorizem a kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 10 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 48.4 mg
- Draslík 475.5 mg
- Vláknina 7795.7 mg
- Vitamín A 7795.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na menší kusy, chorizo na kolečka. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a dužiny pokrájíme na kostičky. Petržel nasekáme.
-
2
Olej rozpálíme a podobu tří minut na něm osmažíme chorizo s masem. Přidáme cibuli, česnek a papriky a smažíme 3 minuty. Poté vmícháme hrášek a rýži. Zalijeme vývarem, dochutíme šafránem a vaříme do vstřebání veškerého vývaru. Osolíme a opepříme. Přendáme do zapékací mísy a necháme péct při 200 °C 10 minut. Servírujeme posypané petrželí.