Smetanové rizoto se pstruhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 890 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1280 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 116.8 mg
- Draslík 761.2 mg
- Vláknina 11594.8 mg
- Vitamín A 11594.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek rozebereme na listy, dobře propláchneme a pokrájíme na nudličky. Kopr nasekáme na jemno.
-
2
Olej rozpálíme, přidáme slaninu, česnek a pórek,smažíme 3 minuty. Přisypeme rýži a restujeme 2 minuty, poté podlijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme, opepříme. Pstruha osmažíme na zbytku oleje, poté dáme na talíř a rozmačkáme na menší kusy. Maso přimícháme do rýže, vmícháme smetanu, kapary a kopr. Rizoto necháme 5 minut odležet, poté ihned servírujeme.