Pražma nakyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mrkev kořen
  • 200 g Pórek
  • 600 g Pražma
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 40 ml Kečup
  • 80 ml Olej olivový
  • 40 ml Omáčka rybí
  • 1 dl Omáčka sladkokyselá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 991 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 100.8 mg
  • Draslík 718.1 mg
  • Vláknina 6795 mg
  • Vitamín A 6795 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z ryby očistíme, osušíme a nakrájíme na pruhy. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a kousky ryby krátce opečeme z obou stran, vyjmeme a uchováme v teple.

  • 2

    Ve woku rozpálíme zbytek oleje a orestujeme mrkev nakrouhanou na velmi tenké plátky a pórek na šikmé pruhy. Zalijeme rybí a sladkokyselou omáčkou, kečupem a krátce podusíme. Vmícháme nasekaný koriandr a kousky opečené ryby a podáváme.

Komentáře k receptu