Těstoviny zapečené s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 11 g
- Sodík 870 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 669.9 mg
- Vláknina 9622.8 mg
- Vitamín A 9622.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Sterilovaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Brokolici opláchneme studenou vodou a rozebereme ji na růžičky. Bazalku opláchneme studenou vodou a najemno ji nasekáme. Sýr najemno nastrouháme.
-
2
Ve větším hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm doměkka osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Do hrnce potom přimícháme nakrájená rajčata, brokolici a větší část bazalky, podle chuti opepříme a osolíme, hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme přibližně 5 minut.
-
3
Do druhého hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit těstoviny a vaříme je tak dlouho, až jsou měkké, ale zároveň pevné. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k zelenině.
-
4
Směs pak přendáme do zapékací mísy, posypeme ji nastrouhaným sýrem a dáme péct na 5 - 10 minut do předehřáté trouby. Zapékáme tak dlouho, až má sýr zlatavou barvu.
-
5
Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbývající bazalku a podáváme.