Vařený candát s hořčicovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Candát obecný
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr krupice
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 750 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 595 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 134.7 mg
  • Vláknina 3452.5 mg
  • Vitamín A 3452.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného candáta zbavíme kostí, oškrábeme a nakrájíme na porce. Vložíme do kastrolu, zalijeme studenou vodou, přidáme překrojené oloupané cibule, pepř, nové koření, bobkový list, ocet a sůl. Přivedeme k varu, odstavíme na okraj plotýnky a necháme 5 minut „táhnout“.

  • 2

    Podáváme polité hořčicovou omáčkou.

  • 4

    Omáčka hořčicová [54420]:

  • 5

    V kastrolku rozpustíme 80 g másla, na kterém necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem a dobře rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme cukr, sůl, hořčici, ocet a na mírném ohni vaříme hodinu.

  • 6

    Mimo plotnu po kouskách zašleháme zbývajících 60 g másla. Dál nevaříme.

Komentáře k receptu