Vařený candát s hořčicovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Candát obecný
- 140 g Máslo čerstvé
- 40 g Cukr krupice
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 750 ml Voda pitná
- 250 ml Vývar drůbeží
- 100 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Nové koření celé
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 32 g
- Sodík 595 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 134.7 mg
- Vláknina 3452.5 mg
- Vitamín A 3452.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného candáta zbavíme kostí, oškrábeme a nakrájíme na porce. Vložíme do kastrolu, zalijeme studenou vodou, přidáme překrojené oloupané cibule, pepř, nové koření, bobkový list, ocet a sůl. Přivedeme k varu, odstavíme na okraj plotýnky a necháme 5 minut „táhnout“.
-
2
Podáváme polité hořčicovou omáčkou.
-
4
Omáčka hořčicová [54420]:
-
5
V kastrolku rozpustíme 80 g másla, na kterém necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem a dobře rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme cukr, sůl, hořčici, ocet a na mírném ohni vaříme hodinu.
-
6
Mimo plotnu po kouskách zašleháme zbývajících 60 g másla. Dál nevaříme.