Garganelli s cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 29 g
- Sodík 751 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 505.5 mg
- Vláknina 14657.5 mg
- Vitamín A 14657.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vybereme menší a pevné cukety, opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2mm tenké plátky. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky. Opláchneme bazalku, vytřepeme a dáme oschnout.
-
2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 5 litrů osolené vody, přisypeme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu.
-
3
Na pánvi pomalu rozpálíme olivový olej, přidáme česnek a opečeme jej za stálého míchání. Přidáme cukety, osolíme a opékáme za častého míchání. Cukety musejí zůstat uprostřed sklovité a na okrajích pevné. Hotové cukety sundáme z plotýnky. Nasekáme bazalku na drobné kousky, několik celých lístků necháme na ozdobu. Do cuket vmícháme sůl, pepř, citronovou šťávu a piniové oříšky.
-
4
Těstoviny slijeme přes síto, necháme krátce okapat, vrátíme do hrnce a promícháme s cuketami. Rozdělíme na talíře a ozdobíme zbylou bazalkou a strouhaným parmazánem.