Masový salát s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 25.2 mg
- Draslík 499.2 mg
- Vláknina 5945.9 mg
- Vitamín A 5945.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné fazolky omyjeme, překrojíme na půlky. Ponoříme do vroucí, lžičkou osolené vody a povaříme 15 minut doměkka. Přelijeme přes sítko, necháme okapat a vychladnout. Rajčata zalijeme vroucím vývarem z fazolek, sloupneme je a nakrájíme na malé kousky.
-
2
Svíčkovou odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka. V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm dozlatova cibuli, potom přidáme připravené maso, smažíme tak dlouho, aby se maso zatáhlo. Vložíme česnek, nakrájená rajčata a zamícháme. Hrnec přiklopíme pokličkou, na mírném ohni, za stálého míchání dusíme doměkka (podle potřeby přilijeme teplou vodu). Před dokončením dušení přidáme ostrý kečup, podle chutě sůl, pepř. Zamícháme a stáhneme ze sporáku. Směs necháme mírně vychladnout, smícháme dohromady s fazolkami a salát necháme vychladnout.
-
3
Studený salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.