Masový salát s fazolkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 300 g Rajčata
  • 20 g Petržel - nať
  • 800 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Kečup ostrý
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 25.2 mg
  • Draslík 499.2 mg
  • Vláknina 5945.9 mg
  • Vitamín A 5945.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky omyjeme, překrojíme na půlky. Ponoříme do vroucí, lžičkou osolené vody a povaříme 15 minut doměkka. Přelijeme přes sítko, necháme okapat a vychladnout. Rajčata zalijeme vroucím vývarem z fazolek, sloupneme je a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Svíčkovou odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka. V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm dozlatova cibuli, potom přidáme připravené maso, smažíme tak dlouho, aby se maso zatáhlo. Vložíme česnek, nakrájená rajčata a zamícháme. Hrnec přiklopíme pokličkou, na mírném ohni, za stálého míchání dusíme doměkka (podle potřeby přilijeme teplou vodu). Před dokončením dušení přidáme ostrý kečup, podle chutě sůl, pepř. Zamícháme a stáhneme ze sporáku. Směs necháme mírně vychladnout, smícháme dohromady s fazolkami a salát necháme vychladnout.

  • 3

    Studený salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu