Rizoto s dýní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 844 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1100 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 702.1 mg
- Vláknina 8704.8 mg
- Vitamín A 8704.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem a naskládáme na plech. Sýr nastrouháme, rukolu opláchneme a natrháme na menší kusy.
-
2
Dýni necháme péct při 230°C 20 minut. Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 3 minuty, poté vsypeme rýži a restujeme 2 minuty. Zalijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. S poslední dávkou vývaru přidáme i pečenou dýni. Vaříme do změknutí.
-
3
Nakonec pokrm osolíme, opepříme a servírujeme posypaný parmezánem.