Nudlová polévka s tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr sójový - Tofu
  • 120 g Cibulka jarní
  • 350 g Zelí čínské
  • 500 g Nudle vaječné
  • 2 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1179 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1705 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 631.7 mg
  • Vláknina 15074.8 mg
  • Vitamín A 15074.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tofu pokrájíme na kostky. Čínské zelí nakrájíme na nudličky. Cibulku pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Vývar uvedeme k varu, přidáme sójovou omáčku, mirin, olej a cukr. Přisypeme nudle a čínské zelí. Vaříme 1 minutu. Pak přidáme tofu a necháme vařit další 2 minuty. Dochutíme solí a pepřem a servírujeme posypané cibulkou.

Komentáře k receptu