Krůtí maso s petrželkou a citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 120 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 484 mg
  • Vláknina 2684.3 mg
  • Vitamín A 2684.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky krůtího masa naklepeme, osolíme a opepříme. Petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 2

    Maso na másle s olejem osmažíme po obou stranách dozlatova. Poté maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Do výpeku vlijeme vývar, citronovou šťávu a petrželovou nať. Provaříme, vložíme zpět maso a prohřejeme.

  • 3

    Maso podáváme s omáčkou a plátky citronu.

Komentáře k receptu