Rýžové nudle s kuřecími plátky a zeleninou
Suroviny
- 2 g Sůl
- 300 g Nudle čínské vaječné
- 1 ks Cuketa
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Paprika oranžová
- 2 ks Limetka
- 4 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 5 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 3 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 101 g
- Sodík 593 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 806.9 mg
- Vláknina 5209.1 mg
- Vitamín A 5209.1 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme marinádu ze 3 lžic limetkové šťávy, rybí omáčky a cukru, ručně vyšleháme veškeré ingredience v dostatečně velké míse. Kuřecí plátky omyjeme studenou vodou, osušíme a ponoříme do marinády, necháme alespoň 30 minut marinovat. Během marinování maso občas obrátíme.
-
2
Omytou papriku rozkrojíme a očistíme od semínek i bílé dužiny, poté ještě jednou omyjeme a nakrájíme na kostičky. Omyjeme a oloupeme mrkev s cuketou a nastrouháme na tenké proužky. Mátu omyjeme, důkladně vytřepeme a lístky otrháme od stonku.
-
3
Rozpálíme pánev s 2 polévkovými lžícemi oleje, vyndáme plátky kuřete z marinády a prudce opečeme po obou stranách vždy po 5 minutách. Během opékání masa si připravíme velký hrnec na těstoviny s minimálně 3 litry osolené vody, uvedeme do varu a vhodíme rýžové nudle, které vaříme maximálně 4 minuty. Slijeme přes síto a necháme krátce okapat.
-
4
Nudle smícháme s nastrouhanou zeleninou a mátou a dáme na talíře. Kuřecí plátky podélně nakrájíme na tenké proužky a dáme na porce nudlí se zeleninou. Šťávu ze dvou limetek smícháme se zbývajícím olejem a nalijeme na maso s nudlemi. Na závěr ozdobíme limetkovou kůrou a podáváme.