Kuře dušené na citronu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 30 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 142.3 mg
- Draslík 435.7 mg
- Vláknina 4139.8 mg
- Vitamín A 4139.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou ze dvou citronů. Hodinu kuřecí porce marinujeme.
-
2
V kastrolu zahřejeme 4 lžíce oleje a vložíme na něj porce kuřete. Opečeme. Pak vlijeme drůbeží vývar a zbytek citronové marinády. Přidáme tymián a dusíme doměkka 40 minut. Pak vyjmeme kuře z kastrolu a odstraníme tymián. V omáčce rozmícháme 4 lžíce zakysané smetany a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak hotové porce přelijeme omáčkou a podáváme.