Kuřecí prsa grilovaná s barevným chřestem
Suroviny
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Citrony
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 hrst Chřest bílý
- 1 hrst Chřest zelený
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 dl Balsamico ocet
- 4 dl Demi glace
- 0.17 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1032 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 131.3 mg
- Draslík 791.7 mg
- Vláknina 2400.3 mg
- Vitamín A 2400.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa očistíme a z obou stran osolíme a opepříme dle chuti. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm po obou stranách orestujeme. Poté je přemístíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 170°C necháme dopéct cca 10-12 minut.
-
2
Mezitím oloupeme oba druhy chřestu, očistíme a každý zvlášť povaříme ve vodě ochucené máslem, z citronu vymačkanou šťávou a cukrem. Bílý chřest vaříme 7-8 minut, zelený maximálně 5 minut.
-
3
Omáčku demi glace prohřejeme, vmícháme balsamico a necháme projít varem. Maso a chřest rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a ihned podáváme.