Domácí široké nudle s česnekovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 641 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 357.1 mg
  • Draslík 138 mg
  • Vláknina 27645 mg
  • Vitamín A 27645 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku se solí, doprostřed dáme vejce a olej a postupně vařečkou vypracujeme tužší těsto. Těsto pak přendáme na hrubou moukou pomoučenou pracovní plochu a alespoň 5 minut ho rukama hněteme. Uhnětené těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.

  • 2

    Z uleželého těsta vyválíme tenkou placku, kterou rozkrájíme na široké nudle. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nudle v ní vaříme 2 až 5 minut, aby byly měkké, ale i pevné. Uvařené nudle scedíme a vrátíme zpět do hrnce.

  • 3

    V misce během vaření nudlí smícháme rozpuštěné máslo s prolisovaným česnekem a jemně nasekanou petrželkou. Máslovou směs přidáme k těstovinám, vše důkladně promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu