Mořská směs na grilu
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
- 50 g Bazalka
- 20 g Šalvěj čerstvá
- 20 g Tymián čerstvý
- 20 g Rozmarýn čerstvý
- 400 g Okouník mořský
- 20 g Oregano sušené
- 100 ml Olej olivový
- 125 ml Olej olivový
- 1 ks Citrony
- 0.5 ks Citrony
- 2 ks Rajčata
- 12 ks Sardinka obecná
- 12 ks Krevety tygří - loupané
- 0.5 ks Feferony
- 2 ks Šalotka
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1523 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 70 g
- Sodík 1348 mg
- Bílkoviny 372 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 1596 mg
- Draslík 524.8 mg
- Vláknina 8697 mg
- Vitamín A 8697 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykucháme sardinky, opláchneme je a osušíme.
-
2
Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, také očištěnou feferonku posekáme nadrobno. Česnek s feferonkou vmícháme do oleje, osolíme a opepříme. Vzniklou marinádou zalijeme sardinky a necháme v chladu 2 hodiny odležet. Přitom ryby několikrát otočíme.
-
3
Opláchneme a osušíme krevety. Oloupeme česnek a nasekáme najemno. Nadrobno posekáme také petržel a oregano, přidáme olej, sůl a citronovou šťávu. Marinádou přelijeme krevety a necháme 30 minut v chladu marinovat.
-
4
Mořského okouníka opláchneme a osušíme a rozkrojíme na 4 stejné kusy. Osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Oloupeme šalotky a nasekáme na kostičky, bazalku posekáme najemno. Také rajčata pokrájíme na kostičky. Promícháme. Větší kusy alobalu potřeme zlehka olejem a na každý položíme okouníka. Obložíme ho směsí rajčat a cibule a zabalíme do alobalu.
-
5
Připravíme si gril. Sardinky opékáme po každé straně 5 minut. Krevety opékáme 4 minuty na každé straně. Okouníka v alobalu 7 minut. Pak servírujeme.