Avokádový salát s lososem a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Losos uzený
  • 250 g Baby špenát
  • 30 ml Olej olivový
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 60 ml Víno rýžové japonské - Mirin
  • 2 ks Avokádo
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 50.3 mg
  • Draslík 1101.9 mg
  • Vláknina 18198 mg
  • Vitamín A 18198 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát omyjeme a necháme okapat. Avokáda oloupeme, zbavíme pecek a dužinu pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Sezamová semínka opražíme na suché rozpálené pánvi do zhnědnutí. Poté odstavíme. Mirin, sójovou omáčku, cukr a olej smícháme dohromady a necháme 1 minutu povařit. Špenát a avokádo rozdělíme na talíře, navrch dáme plátky lososa a zalijeme teplou omáčkou.

Komentáře k receptu