Mandlový pstruh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 41 g
- Sodík 499 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 857.2 mg
- Vláknina 23957.2 mg
- Vitamín A 23957.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané mandle pokrájíme na menší kousky. V teflonové pánvičce si je osmažíme dozlatova, dáme je do misky a promícháme je s čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Citrón dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a odložíme.
-
2
Očištěné, omyté a osušené pstruhy osolíme, posypeme drceným kmínem a obalíme ho v hladké mouce. Ve větší pánvi si rozpálíme máslo s olejem a pstruhy osmažíme z každé strany dozlatova. Horké upečené pstruhy vyjmeme, hned je nahusto posypeme mandlemi, ozdobíme kolečky citrónu a podáváme.