Platýz v páře s fenyklem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 800 g Platýz - filety
  • 125 ml Víno bílé
  • 125 ml Vývar rybí
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Likér anýzový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 1233.3 mg
  • Vláknina 6085.8 mg
  • Vitamín A 6085.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Platýze omyjeme a na utěrce osušíme. Zakapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a rozetřeme na něm mletý zázvor.

  • 2

    Omyjeme fenykl a rozřízneme ho na poloviny. Malé výhonky kolem středu hlízy odřežeme a uložíme je stranou. Na plátky pokrájíme fenykl. Pokrájené plátky rozložíme na pařák. Pokapeme je anýzovým likérem a naklademe na ně polovinu množství másla.

  • 3

    Do hrnce vlijeme rybí vývar a přidáme víno. Vložíme pařák s fenyklem a vaříme 3 minuty. Pak na fenykl naskládáme porce ryby a zbytek másla. Přiklopíme poklicí a vaříme v páře 12 minut. Nakonec vyjmeme a před podáváním ještě posypeme všechny porce nasekanými výhonky fenyklu.

Komentáře k receptu