Pekelná kuřecí prsa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 28 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 469.4 mg
- Vláknina 1060.2 mg
- Vitamín A 1060.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svaříme 2 dl suchého bílého vína na 1/5 objemu, nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli a feferonky.
-
2
Dvoje kuřecí prsa bez kosti rozdělíme na půlky, naklepeme, osolíme a posypeme chilli kořením. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm plátky z obou stran dozlatova opečeme. Přemístíme je do jiné nádoby a udržujeme v teple.
-
3
V pánvi pak zpěníme cibuli, přidáme kečup, feferonky a svařené víno, vše povaříme a podle chuti přisolíme.
-
4
Porce masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s bílým pečivem.