Pečený bažant se slaninou konzervovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 40 g
- Sodík 483 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 278.6 mg
- Draslík 972.6 mg
- Vláknina 769.2 mg
- Vitamín A 769.2 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bažanta důkladně očistíme, necháme uležet, omyjeme a osušíme. Prošpikujeme pokrájenou slaninou a osolíme po všech stranách i zevnitř. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a společně s máslem rozpálíme v pekáči. Přisypeme cibuli pokrájenou na kolečka, kuličky pepře a vložíme maso. Podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě pečeme dočervena. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou a potíráme syrovým máslem.
-
2
Ne zcela dopečeného bažanta vyjmeme, ihned naporcujeme, vykostíme a i s menšími kostmi rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme.
-
3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.