Zapečená brokolice se sýrem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Brokolice
  • 300 g Sýr Gorgonzola
  • 400 g Smetana zakysaná 12%
  • 500 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 854 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 857.5 mg
  • Vláknina 11896.7 mg
  • Vitamín A 11896.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 136.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli si nakrájíme nadrobno a spolu s prolisovaným česnekem ji minutu smažíme na rozpáleném oleji. Přidáme nahrubo pokrájená rajčata s protlakem, ochutíme provensálským kořením, pepřem, solí. Tři minuty povaříme.

  • 2

    Stranou si opláchneme brokolici a rozdělíme ji na jednotlivé růžičky, které uvaříme do poloměkka ve vodě. Povařenou brokolici nahrubo nasekáme, smícháme s nastrouhanou gorgonzolou a smetanou.

  • 3

    Do zapékací mísy první vložíme brokolicovou směs a následně ji zalijeme rajčatovou omáčkou. Lehce promícháme a dáme péct na 40 minut při těplotě 200°C.

Komentáře k receptu