Zapečená brokolice se sýrem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 14 g
- Sodík 854 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 857.5 mg
- Vláknina 11896.7 mg
- Vitamín A 11896.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 136.4 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli si nakrájíme nadrobno a spolu s prolisovaným česnekem ji minutu smažíme na rozpáleném oleji. Přidáme nahrubo pokrájená rajčata s protlakem, ochutíme provensálským kořením, pepřem, solí. Tři minuty povaříme.
-
2
Stranou si opláchneme brokolici a rozdělíme ji na jednotlivé růžičky, které uvaříme do poloměkka ve vodě. Povařenou brokolici nahrubo nasekáme, smícháme s nastrouhanou gorgonzolou a smetanou.
-
3
Do zapékací mísy první vložíme brokolicovou směs a následně ji zalijeme rajčatovou omáčkou. Lehce promícháme a dáme péct na 40 minut při těplotě 200°C.